Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
  2020-02-24 22:15:57, hétfő
 
  Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt olasz fiút
,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo Acutis -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz.
...... ........


Ferenc pápa február 21-én jóváhagyta annak a dekrétumnak a közzétételét, amely elismeri a Carlo Acutis közbenjárására történt csodát. A 2006-ban, 15 éves korában leukémiában meghalt olasz fiú élete példává vált sokak számára.
Carlo 1991-ben született Londonban, ahol szülei dolgoztak akkoriban. Hétéves korában különleges engedéllyel lett elsőáldozó, kamaszkorában is mindennap járt misére, imádkozta a rózsafüzért. Ugyanakkor mindenki, aki ismerte Carlót, azt mondta róla, olyan volt, mint bárki más, egy mai kamasz. Jómódú milánói család elsőszülött gyermeke, a jezsuiták által fenntartott humán gimnáziumba járt, mielőtt megbetegedett volna. Napjai tanulással, plébániai programokkal, biciklizéssel és a számítógép iránti szenvedéllyel teltek: programozott, filmet vágott, weboldalakat hozott létre, képregényeket tervezett. Éppen a világhálónak köszönhető, hogy Carlo híre jóval túllépte baráti köre határait. Történetét és lelki örökségét ma már az egész világon ismerik, a Fülöp-szigetektől a Zöld-foki-szigetekig, Brazíliától Kínáig.
Mindemellett mélyen hívő volt, mindennap szentáldozáshoz járult - ,,ez az országút a mennyországba" - mondta. Tizenegy éves kora körül megkérték, legyen a hitoktató segítője, később maga is tartott hittanórákat. Az eucharisztikus csodákat bemutató virtuális múzeumát tizenegy évesen kezdte készíteni, akkoriban jegyezte föl: ,,Minél többször járulunk szentáldozáshoz, annál inkább hasonlatossá válunk Jézushoz, és már itt a földön megízleljük a mennyországot." Arra kérte szüleit, vigyék el minden eucharisztikus csoda helyszínére - ez a terve két és fél esztendő alatt valósult meg. 136, az Egyház által elismert eucharisztikus csodát választott be virtuális múzeumába, az interneten elérhető gyűjtemény mellett minikiállítások elkészítésében is közreműködött, melyek bejárták a világot. Azért találta ki a kiállítást, hogy hatékony eszköz legyen arra, hogy felrázza a lelkiismeretet, felébressze az embereket, akik rutinként élik meg az Eucharisztiát.
Carlo Acutis példája ma is sokakat lelkesít, különösen a tizenéveseket, akik még bizonytalanok benne, vajon lehetnek-e egyszerre szentek, átlagosak és egyediek. ,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz. Bár imádságos életet élt, Carlo nagyon is 21. századi tizenéves volt, szerteágazó érdeklődéssel, mindig találva időt az önkénteskedésre. ,,A végtelen kell hogy legyen a célunk, nem a véges - fogalmazott. - A végtelen a szülőföldünk. Időtlen idők óta várnak minket a mennyországban."
Dario Edoardo Viganò, a szentszéki Kommunikációs Titkárság prefektusa szerint ő lehetne az úgynevezett ,,cybernauták" védőszentje, az internet patrónusa.
Carlo 2006. október 12-én halt meg a monzai kórházban a leukémia egy különlegesen agresszív formájában, amely három nap alatt végzett vele. Szenvedéseit az Egyházért és a pápáért ajánlotta fel, édesanyjának pedig ezt mondogatta: ,,Azzá válok, aki már most vagyok Isten gondolataiban." Földi maradványai kívánságának megfelelően Assisi temetőjében nyugszanak. Ferenc pápa 2018. július 5-én kelt dekrétumában elismerte hősies erényeit és Isten tiszteletreméltó szolgájának nyilvánította.
Sokan tulajdonítják csodás gyógyulásukat a 15 évesen meghalt Carlo Acutis közbenjárásának. A boldoggá avatáshoz elismert csoda 2013-ban történt, egy súlyos hasnyálmirigy-betegségben szenvedő brazil kisfiú gyógyult meg a közbenjárására.


Forrás: Aleteia; Avvenire; Agensir
Fotó: Aleteia, Avvenire
Magyar Kurír

- Az internet védőszentje lehet a tizenöt évesen elhunyt Carlo Acutis
Az olasz katolikus televíziócsatorna, a Tv2000 március 20-i műsorát Carlo Acutisnak szentelte, annak a 2006-ban, tizenöt éves korában leukémiában elhunyt milánói fiúnak, akinek boldoggáavatási ügye már a szentszéki szakaszába lépett, és akit az internet leendő védőszentjeként emlegetnek.
A hétfői adás szokásos reggeli műsorának vendége Carlo édesanyja, Antonia Salzano volt, késő este, 22.45-től pedig levetítették a szent életű fiúról szóló Országút a mennyországba - Carlo Acutis és az Eucharisztia című dokumentumfilmet, melyet Matteo Ceccarelli rendezett.
Mindenki, aki ismerte Carlót, azt mondta róla, olyan volt, mint bárki más, egy mai kamasz. Jómódú milánói család elsőszülött gyermeke, a jezsuiták által fenntartott humán gimnáziumba járt, mielőtt megbetegedett volna. Napjai tanulással, helyi programokkal, biciklizéssel és a számítógép iránti szenvedéllyel teltek: programozott, filmet vágott, weboldalakat hozott létre, képregényeket tervezett. Mindemellett mélyen hívő volt, mindennap szentáldozáshoz járult - ,,ez az országút a mennyországba" - mondta.
A leukémia agresszív formája lett úrrá rajta, három nap alatt végzett vele. Tavaly novemberben zárult boldoggá avatási ügyének egyházmegyei szakasza, jelenleg a Szentszék vizsgálja a dokumentumokat.
Dario Edoardo Viganò, a szentszéki Kommunikációs Titkárság prefektusa kifejezte reményét, hogy ő lehetne az úgynevezett ,,cybernauták" védőszentje, hiszen szinte mindennek van már patrónusa, csak az internetnek nincs.
Éppen a világhálónak köszönhető, hogy Carlo híre jóval túllépte baráti köre határait. Történetét és lelki örökségét ma már az egész világon ismerik, a Fülöp-szigetektől a Zöld-fokig, Brazíliától Kínáig - főként az eucharisztikus csodákról készült virtuális múzeumának köszönhetően Link. Földi maradványai kívánságának megfelelően Assisi temetőjében nyugszanak.


Forrás: Agensir.it; Tv2000.it
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: dokumentumfilmet, tiszteletreméltó, közbenjárásának, minikiállítások, szentáldozáshoz, védőszentjeként, boldoggáavatási, fénymásolatként, önkénteskedésre, közbenjárására, eucharisztikus, dokumentumokat, lelkiismeretet, mennyországban, elkészítésében, megbetegedett, mennyországba, biciklizéssel, szenvedéllyel, képregényeket, kamaszkorában, hasnyálmirigy, gondolataiban, tizenéveseket, bizonytalanok, kommunikációs, érdeklődéssel, eucharisztiát, nyilvánította, mennyországot, közreműködött, gyógyulásukat, tulajdonítják, weboldalakat, világhálónak, hasonlatossá, ember hagyja, jezsuiták által, számítógép iránti, világhálónak köszönhető, egész világon, hitoktató segítője, eucharisztikus csodákat, földön megízleljük, interneten elérhető, végtelen kell, véges –, szentszéki Kommunikációs, úgynevezett „, internet patrónusa, monzai kórházban, különlegesen agresszív, Carlo Acutis, Brazíliától Kínáig, Dario Edoardo Viganò, Kommunikációs Titkárság, Magyar Kurír, Carlo Acutisnak, Antonia Salzano, Matteo Ceccarelli,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png rózsa csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bounty krémes  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Elköszönt  Adakozás  Png csokor  Alázat  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alvó cicák  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png cica  Fehér virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png virág  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Reggel van  Neked tudnod kell  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  A Megváltó szolgálatában  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einsteinről  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Elköszönt  Alázat  Png rózsa csokor  Erdőn  Rátalálsz  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Próbálj meg ...  Szép álmokat!  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
ember hagyja, jezsuiták által, számítógép iránti, világhálónak köszönhető, egész világon, hitoktató segítője, eucharisztikus csodákat, földön megízleljük, interneten elérhető, végtelen kell, véges &#8211, szentszéki Kommunikációs, úgynevezett &#8222, internet patrónusa, monzai kórházban, különlegesen agresszív, pápáért ajánlotta, boldoggá avatáshoz, internet védőszentje, tizenöt évesen, olasz katolikus, szentszéki szakaszába, internet leendő, hétfői adás, szent életű, mennyországba &#8211, leukémia agresszív, internetnek nincs, eucharisztikus csodákról, dokumentumfilmet, tiszteletreméltó, közbenjárásának, minikiállítások, szentáldozáshoz, védőszentjeként, boldoggáavatási, fénymásolatként, önkénteskedésre, közbenjárására, eucharisztikus, dokumentumokat, lelkiismeretet, mennyországban, elkészítésében, megbetegedett, mennyországba, biciklizéssel, szenvedéllyel, képregényeket, kamaszkorában, hasnyálmirigy, gondolataiban, tizenéveseket, bizonytalanok, kommunikációs, érdeklődéssel, eucharisztiát, nyilvánította, mennyországot, közreműködött, gyógyulásukat, tulajdonítják, weboldalakat, világhálónak, hasonlatossá, hittanórákat, egyházmegyei, kívánságának, szenvedéseit, dekrétumában, levetítették, programozott, programokkal, mindemellett, édesanyjának, közzétételét, szülőföldünk, eucharisztia, köszönhetően, különlegesen, brazíliától, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4874
  • e Hét: 39860
  • e Hónap: 73014
  • e Év: 306761
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.